preskoči na sadržaj
 

OSNIVANJE UČENIČKE ZADRUGE

UČENIČKA ZADRUGA «VITEZ»

Želimo vas obavijestiti da je u našoj Školi osnovana Učenička zadruga. Učenička zadruga je dragovoljna učenička organizacija koja učenicima omogućuje razvoj vještina i sposobnosti iz područja važnih za cjelokupni proizvodni proces: od njegova planiranja do tržišnog i drugog vrjednovanja rezultata rada.

U radu zadruge posebno se razvijaju i njeguju radne navike, radne vrijednosti i kreativnost, stječe se znanje i svijest o načinima i potrebi očuvanja prirode kao i njegovanje kulturne baštine.

 

NAŠI CLJEVI

Probudit ćemo i razvijati svijest o nužnosti i vrijednosti rada za čovjekov život; trudit ćemo se i razvijati i njegovati radne navike te odgovornost, inovativnost, samostalnost, poduzetnost i potrebu za suradnjom. Želja nam je promijeniti tradicionalnu ulogu učitelja te ostvariti djelotvornu međusobnu suradnju u Školi, sinergiju sa suradnicima, suradnju s roditeljima i sa zajednicom koja će učenicima pomoći da uče na nove načine, upoznati nove tehnike kreativnog izražavanja te stvaranje preduvjeta za prijenos i praktičnu primjenu znanja u životu i lokalnoj sredini.

U zadruzi nema međusobnih natjecanja, natječemo se prvenstveno sami sa sobom: pratimo svoj napredak uspoređujući vlastite rezultate, analiziramo vlastite pogreške da bismo mogli promijeniti ponašanje koje ne dovodi do željenih rezultata.

UZ «Vitez» dijeli se na dvije osnovne sekcije:

Poljoprivredna proizvodnja i

Izrada uporabnih i ukrasnih predmeta

Unutar sekcije Poljoprivredna proizvodnja formirali smo podsekcije: (sekcija ljekovitog bilja-uzgoj lavande; cvjećarska- briga o kamenjaru i cvijeću u školi,  mladi vrtlari i voćari-sadnja flanaca paprike i patlidžana za konačan proizvod-ajvar i sadnja sadnica voćaka, te ekološka- komposište, kućice za ptice i sl.)

Unutar sekcije Izrada ukrasnih i uporabnih predmeta formirali smo podsekcije: likovna družina, mali kreativci, tekstilna i sl.

Ako se ukaže potreba (a vjerujemo da hoće), osnovat ćemo i druge sekcije prema željama i u dogovoru s učenicima.

Potrebna nam je i vaša pomoć u prikupljanju različitih materijala, sredstava i pomagala potrebnima za rad sekcija. O vremeniku rada sekcija učenici će biti obaviješteni.

Sredstva prikupljena prodajom naših proizvoda bit će upotrijebljena u napredak i razvoj naše Zadruge, a time i naše Škole.

Pozivaju se svi učenici, njihovi roditelji i učitelji da zajedno sudjeluju u radu Zadruge.

                                                Odvažimo se i krenimo!


 
 
 
Vremenik informativnih

 razgovora

Telefon: 034312603Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi
Dnevni tisak


preskoči na navigaciju